Женскиот актив при Македонското друштво „Гоце Делчев„ -Гетеборг ве поканува на

СРЕДБА НА ЖЕНИТЕ

во сабота на 11 ноември 2023 год.
со почеток во 19.00 часот
во просториите на друштвото Rimmaregatan 8
Влез 200 кр
Во цената влегува, македонско буфе, кафе и колаче.
Резервации на билети најдоцна до 04.11.23
на телефон 079-3536740 -Наде.
Добро сте дојдени
 

Веќе неколку години по ред се одржува манифестација Кулинарски вештини во нашето Друштво во организација на неуморниот Женски актив.
Започнуваме со нашата гордост и младост фолклорната секција, а потоа завршуваме со превкусните специјалитети и музика за душа.
 
Прво, второ и трето освоено место, честитки до добитничките и сите вредни жени кои дадоа свој придонес за овој настан да биде повкусен и повесел.

Осмомартовска забава со програма

На 29 јануари 2023 година во прсториите на Македонското друштво Гоце Делчев, Гетеборг се одржа редовното Годишно собрание на кое присуствуваа поголем број на членови.
По прифаќањето на поднесените извештаи за реализираната активност за 2022 година, се избра нов Управен одбор од 11 членови на чело со долгогодишен и искусен активист Гоце Џуков. Останатите членови на Управниот одбор ќе ги добијат своите задолжениа на првиот редовен состанок
На собранието се усвои и предложениот Статут со измени и дополнение.